Aandacht, handen en materialen

Kinderen die een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben of langdurig ziek zijn, vragen meer aandacht en meer hulp. Voor veel dagelijkse handelingen hebben zij speciale hulpmiddelen nodig. Pas als dat allemaal in orde is, komen ze aan leren toe.

De Twijn is helemaal ingesteld op die vraag. Leren doe je immers met hoofd, handen èn hart.

 • Onze locaties

  Onze gebouwen zijn volledig aangepast aan de behoeften van de leerlingen.

 • Lokalen

  De lokalen zijn ruim en uiterst rolstoelvriendelijk. De omgeving straalt rust uit zodat leerlingen er graag zijn. Het is tenslotte een werk- en verblijfruimte voor heel wat uren per dag.

 • Zwembad

  Op de locatie Boterdiep is een heerijk warm revalidatiebad aanwezig. Iedere leerling krijgt bij ons de gelegenheid om te zwemmen, ook als je op het Hengeveld College zit.

 • Bewegingsonderwijs

  Juist als je een lichamelijke beperking hebt, is bewegingsonderwijs een extra uitdaging. Onze gespecialiseerde docenten weten letterlijk alles uit het kind te halen. De inrichting van de lokalen draagt daar zeker toe bij.

 • Ict en ander materiaal

  Leren bij ons is maatwerk. Iedere leerling heeft zijn eigen beperking en zijn eigen leervragen. Er zijn allerlei ICT mogelijkheden, die daarbij een ondersteuning bieden. Denk aan schrijfprogramma’s, spraakcomputers, handige apps en digitaal lesmateriaal. Maar ook laptops, Chromebooks en tablets.