Training Re-Fit voor jongeren

Re-Fit biedt een training gericht op het voorkomen van schoolverzuim van jongeren met Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK), zoals chronische pijn of vermoeidheid. Lichamelijke beperkingen als gevolg van vermoeidheid of pijn aan spieren en gewrichten zijn een veel voorkomende oorzaak van schoolverzuim.

Tijdens de training krijgt de leerling inzicht in wat hij/zij doet en aankan. We streven ernaar om dit weer in balans te brengen. De leerling leert de vicieuze cirkel van klachten te doorbreken en richting te geven aan zijn/haar leven.

Daarnaast krijgt de leerling inzicht in de factoren die de klachten in stand houden en leert hij/zij daarvoor oplossingen te vinden. Het doel van de training is het schoolverzuim terugbrengen, zodat het reguliere schoolprogramma gevolgd kan worden.

Acceptatie
In deze fase leren we elkaar kennen. Aan het eind van deze fase weet je wat je van de training kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. Daarnaast is het duidelijk voor je waardoor je klachten in stand gehouden worden, op lichamelijk, sociaal en psychologisch gebied. Voordat je verder gaat naar de volgende fase, tekenen we de werkovereenkomst.

Stabiliteit en rust
Je gaat je leven aanpassen en je zult daarom ook bepaalde activiteiten af moeten zeggen. Je maakt een dagprogramma voor jezelf, waarin je activiteiten en rust afwisselt. Door het volgen van jouw dagprogramma komt er balans in ‘wat je kunt’ en ‘wat je doet’. Hierdoor ga je niet meer over je grenzen heen en krijgt je lichaam tijd om te herstellen.

Verandering
Deze fase staat in het teken van opbouw. Aan het eind van deze fase ben je goed op weg met je persoonlijke doelen en merk je dat je lichaam steeds meer aan kunt.

Integratie en toekomst
We kijken naar de toekomst en je maakt een plan om terugval te voorkomen. Aan het eind weet je hoe je toekomst eruit ziet, kun je benoemen wat je bij Re-Fit geleerd hebt en weet je wat je moet doen als het een periode minder goed met je gaat. Herstellen van chronische pijn of vermoeidheid vraagt veel discipline van je. We verwachten dat je investeert in je herstel.

Cursusduur:   16 weken
Locatie:          De Twijn, Zwolle
Training:         25 november 2021 tot en met 17 maart 2022

Vervoer:          Leerlingen zorgen voor eigen vervoer
Kosten:           30 begeleidingsuren pp

Voor een training binnen eigen organisatie of samenwerkingsverband, maken wij graag een offerte op maat.

Tijdens de tweewekelijkse groepsbijeenkomsten staat de ontmoeting van lotgenoten centraal. Gezamenlijk worden de fases van de training doorlopen.

Iedere andere week vindt een individueel begeleidingsgesprek op de eigen school plaats. Deze gesprekken sluiten aan op de thema’s van de groepsbijeenkomsten. Voordeel van werken op locatie is de korte lijn met school. De leerling heeft geen reistijd en hoeft minder lesuren te missen.


 

contactformulier Refit

*

* Verplichte velden

aanmeldingsformulier

Re-Fit Folder