Zwemmen

Op de dagen dat de kinderen zwemmen graag makkelijke kleding. Dit is voor ons makkelijker maar ook voor de kinderen wanneer we bezig gaan met het leren uit- en aankleden. In de zwemtas naast 2 handdoeken en zwemkleding ook een kam en borstel. Op de tas, kam en borstel graag de naam van het kind vermelden. Wanneer kinderen een luier dragen deze graag mee in de zwemtas. Kinderen die niet zindelijk zijn moeten in het zwembad een speciale zwemluier dragen (verkrijgbaar bij de drogist). De zwemspullen worden niet op school bewaard.

Gymlessen SO (Boterdiep)

Bij de gymlessen is het dragen van gymkleding en gymschoenen verplicht. De leerlingen hebben een sportbroekje, t-shirt en schoenen nodig. Dus geen lange shirts, driekwart broeken en shirts met capuchon. 

Gymlessen VSO (Hengeveld College)

Twee keer per week worden er gymlessen gegeven. De leerlingen kunnen zich op die dagen douchen. De leerlingen zorgen zelf voor een eigen toilettas met toiletartikelen. Bij de gymlessen is het dragen van gymkleding en gymschoenen verplicht. De leerlingen hebben een sportbroekje, t-shirt en schoenen nodig. Dus geen lange shirts, driekwart broeken, naveltruitjes of truitjes met een diep decolleté. Voor elke gymles een schone handdoek mee te nemen. De gymkleding mag op maandag op school blijven en gaat vrijdag mee naar huis. Graag op maandag weer gewassen mee naar school. Helpt u de kinderen onthouden dat ze de spullen meenemen?

Special Heroes

De Twijn neemt deel aan het sportstimuleringsprogramma Special Heroes. Het is een sportstimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal en voortgezet speciaal onderwijs in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Door middel van dit programma willen we zoveel mogelijk leerlingen laten zien en vooral laten ervaren hoe leuk sport en bewegen kan zijn. Dit doen we door een uitgebreid sportstimuleringsprogramma aan te bieden tijdens de gymlessen, waarin de gewenste sporten fasegewijs worden aangeboden. Vanuit verschillende sportverenigingen nodigen wij trainers uit om dit aanbod te verzorgen, ondersteund door de vakdocent bewegingsonderwijs. Met deze lessen proberen wij leerlingen zo enthousiast te maken, dat ze uiteindelijk lid worden van een sportvereniging.

Fase 1 Binnenschools aanbod
Fase 2  Naschools/buitenschools aanbod
Fase 3  Nazorgtraject

Voor meer informatie: vraag het aan de vakdocent bewegingsonderwijs, klik hier voor  het  Special Heroes aanbod Reflex Jam  of kijk op de website van Special Heroes. Ook kunt u mailen naar 

Rob Fransen, bellen mag ook: 06-55 86 16 36.