De Twijn is de spil in een netwerk van instanties en disciplines die betrokken zijn bij onze leerlingen. In de samenwerking met onze partners willen we onderwijs en zorg met elkaar verbinden. We nemen initiatief en kijken samen met onze partners hoe we meer voor onze leerlingen kunnen betekenen.

Samenwerkingspartners

 • Vogellanden, Centrum voor Revalidatie

  Het onderwijs bij de Twijn is onder andere zo speciaal door de nauwe samenwerking met de Vogellanden.

 • SEIN en de Waterlelie

  Voor leerlingen met epilepsie werken we samen met SEIN en de Waterlelie, een school speciaal voor epilepsiepatiënten.

 • Extra zorg

  PGVZ

  PGVZ coördineert op de Twijn de aanvullende zorg- en begeleidingsvragen van leerlingen. De zorg is flexibel en op maat, zodat leerlingen goed en veilig kunnen deelnemen aan het onderwijs.

 • Frion

  Frion biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Wij werken nauw met hen samen.

 • Schavuiten

  Schavuiten

  Motto van de Schavuiten Het mooiste wat je voor de wereld kan zijn ben jezelf. We kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen. Samen staan wij sterk. Iedereen binnen de Schavuiten mag zich zelf zijn en wordt gewaardeerd om wat hij/zij is. De Schavuiten begeleidt de kinderen bij de groei en ontwikkeling door te kijken naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen en ondersteunt de ouders hierin. De Schavuiten investeert in een duurzame, veilige, leerzame en liefdevolle omgeving voor het kind en zijn gezin en het personeel. De Schavuiten biedt verpleegkundige zorg en begeleiding aan kinderen van 0 tot 5 jaar op onze verpleegkundige kinderdagverblijven ( Almere, Leiden en Zwolle) en op school ( De Olivijn in Almere, De Thermiek in Leiden en De Twijn in Zwolle).

 • Bartiméus

  Bartiméus is actief voor leerlingen met een visuele beperking. Zij ondersteunen ook ouders en leerkrachten.

 • Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO)

  LECSO

  LECSO is in 2011 ontstaan uit een fusie tussen de Landelijke Vereniging Cluster 3 en de Landelijke Vereniging Cluster 4.

 • Stichting orthopedagogisch centrum, de Ambelt

  Wij werken nauw samen met de Ambelt voor leerlingen die gedragsondersteuning nodig hebben. Logisch, want we zitten immers samen in één gebouw.