Re-Fit

Verzuimpreventie voor passend onderwijs.

Re-Fit

(Preventieve) aanpak schoolverzuim

“Ik maak mij zorgen om Tess. Ze is chronisch vermoeid. Ze gaat nauwelijks nog naar school. Ze heeft veel gemist en kan niet over. Als ze blijft zitten, komt ze dan volgend jaar wel op school?”

Alweer ziek?!

Een zieke leerling zit geoorloofd thuis. Hoe bied je als school passend onderwijs aan deze thuiszitters? Specialisten van onderwijscentrum de Twijn zetten hun expertise in om scholen hierbij te ondersteunen. Naast de training Re-Fit, biedt de Twijn op het gebied van verzuim als gevolg van lichamelijke klachten een breed aanbod.

Lichamelijke beperkingen als gevolg van vermoeidheid of pijn zijn een veel voorkomende oorzaak van schoolverzuim. Er is een toename te zien van leerlingen die met onbegrepen klachten vastlopen in het onderwijs. De klachten hebben een effect op alle dagelijks activiteiten en de onderwijsvoortgang van de leerling. Je zit dan snel een negatieve spiraal die lastig te doorbreken is! Voor scholen is het lastig om deze leerling goed te begeleiden.

De Twijn denkt graag met leerling, ouders, school en/of hulpverleners mee. We bieden de volgende mogelijkheden:

Workshops

De workshop gaat over het herkennen en erkennen van geoorloofd verzuim op basis van onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten. Na afloop van de workshop bent u in staat vroegtijdig te signaleren. Ook krijgt u praktische handvatten door een inleiding in oplossingsgerichte gespreksvoering. Klik hier voor meer informatie. 

Ondersteuningsarrangementen

Scholen met een hulpvraag vragen een ondersteuningsarrangement aan. Hierbij kunt u denken aan:

Training Re-Fit voor jongeren

Re-Fit drukt met haar training op de ‘reset-knop’. Jongeren volgen een training gedurende een periode van 14 weken. Vanuit een basisniveau wordt in 4 fasen stap voor stap gebouwd aan een ‘normaal’ activiteitenniveau. Ze krijgen weer regie over hun leven en gaan weer (meer) naar school. Klik hier voor meer informatie.

Contact

Voor meer informatie of om een beroep te doen op bovenstaand aanbod, kun je bellen met 038-453 55 06, contactpersoon Renny Bomhof, of een e-mail sturen naar info@detwijn.nl 

Samenwerkingspartners

Wij werken nauw samen o.a. met Steunpunt SO Friesland. Zij ontwikkelden de Re-Fit methode. Daarnaast werken wij samen met diverse samenwerkingsverbanden (zie overzicht hieronder), Vogellanden kinderrevalidatie, GGD, gemeentes en jeugdhulporganisaties. 

 

Aanmelding

Re-Fit Folder

Samenwerkingsverbanden waarmee de Twijn een contract heeft

Reacties

Er zijn nog geen reacties.


Plaats een reactie

* Verplichte velden

Over de auteur

Linda Goldsteen

4 maart 2022

corona

lees meer
26 januari 2022

virtuele tour

lees meer
13 december 2021

boccia

lees meer
18 november 2021

absent

lees meer
4 november 2021

sporten

lees meer
10 juni 2021

zeilkamp

lees meer
21 oktober 2020

CP

lees meer
19 maart 2020

Paardrijden SO

lees meer
4 maart 2020

Sponsoren

lees meer
3 februari 2020

skiweken 2020

lees meer
27 november 2019

filmpjes

lees meer
14 november 2019

Menzis

lees meer
30 oktober 2019

Badminton

lees meer
28 augustus 2019

schoolkampen

lees meer
17 januari 2019

We will rock you

lees meer
24 november 2017

Project Speciaal

lees meer